Header image

Samenwerken aan een gezonde schoolomgeving met energizers

JOGG, Friesland Campina, FamilyFactor en KlasseTV werken samen voor een fitte generatie en hebben een aantal energizers voor op het digibord voor basisschoolleerlingen ontwikkeld. In de eerste maand na lancering zijn de energizers al 6000 keer ingezet! Na een energizer hebben kinderen weer energie en kunnen zij zich beter concentreren.

Comenius EduMedia Medaille

De energizers hebben een prestigieuze educatieve prijs gewonnen: de Comenius EduMedia Medaille. De jury noemde de energizers: 'Een slimme manier om kinderen vanaf een jonge leeftijd bewust te maken van een gezonde levensstijl. Juist in een tijd waarin kinderen veel gebruik maken van digitale media en daardoor minder lijken te bewegen.' Ook roemde ze de inzet van bekende rolmodellen zoals Juvat Westendorp en het feit dat niemand uitgesloten wordt: 'Iedereen kan mee doen en precies op dat moment dat de leraar het geschikt vindt!'

 

'The energizers are easy, fun and encouraging!'
- Comenius-jury -

FamilyFactor aanpak

  • In co-creatie hebben leerkrachten en kinderen ons inspiratie en ideeën gegeven over ‘De ideale fitte school’ op het gebied van gezonde voeding en beweging. Hierbij kwam een concrete behoefte aan ‘meer bewegen in de klas tussen de lessen door met aantrekkelijke energizers die passen bij het ontwikkelingsniveau van kinderen van groep 1 t/m groep 8’ naar voren. 

  • In samenwerking met KlasseTV en een bewegingsexpert is een aantal energizers ontwikkeld: korte filmpjes op het digibord. De bewegingsvormen sluiten aan bij de motorische ontwikkeling van onder-, midden- en bovenbouw basisschoolleerlingen. Zij zijn direct te gebruiken tussen de lessen door.

Afbeelding
Afbeelding

Lespakketten

Lees meer over de volgende lespakketten:

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo