Header image
Afbeelding

Platform: 'Iedereen Fit op School!': doorgeven van een fitte generatie

FrieslandCampina wil een fitte generatie doorgeven!

Kinderen die op jonge leeftijd bewegen en gezond eten blijven dit waarschijnlijk ook doen als ze ouder worden. 

Op hún ideale fitte school kunnen kinderen regelmatig vrij bewegen, eten ze gezond, zijn ze fit, blij en zitten ze lekker in hun vel. Schoolmelk is aanjager en initiator van dit platform.

 

Met Iedereen Fit op School wil FrieslandCampina samen met JOGG, EU, FamilyFactor en de NZO kinderen, leerkrachten en ouders stimuleren om samen stap voor stap de ideale fitte school te realiseren.

 

Afbeelding

Gratis Energizers

De eerste stap is gezet door aanbod van unieke en gratis energizers op het digibord. In co-creatie met leerkrachten en bewegingsspecialist ontwikkeld. In de eerste maand na lancering zijn de energizers al 6000 keer ingezet! Na een energizer kunnen kinderen zich beter concentreren en hebben ze weer energie.  

 

  • Bewustwording: belang van bewegen op school en gezonde voeding door inspiratie op het platform IedereenFitopSchool.
  • Handelingsperspectief: gratis energizers aanbod groep 1 t/m 8 van de basisschool
  • Ouders betrokken: zij kunnen energizers aanvragen voor hun school.

 

Afbeelding

FamilyFactor aanpak 'Iedereen Fit op School!'

Purpose

De missie van FrieslandCampina 'Een fitte generatie doorgeven' is vertaald naar mogelijkheden om bij te dragen aan een fitte schoolomgeving. Hiermee kunnen veel kinderen (en ouders) worden bereikt, dit sluit aan bij de mogelijkheden rondom schoolmelk en Nederlanders vinden 'kwaliteit van onderwijs' de belangrijkste van de 17 VN sustainable developmental goals.

 

Co-creatie met kinderen

‘Iedereen Fit op School’ is vervolgens ontstaan in gesprek met kinderen over ‘de ideale fitte school’. Hun  ideeën over 'veel, vrij en vaak bewegen en gezonde lunch op school', inspireerden leerkrachten en ouders. De visuals en quotes die tijdens co-creatie zijn ontstaan, vormen (zonder creatieve vertaalslag) de basis van het platform.

 

Kinderen als aanjagers

Stap voor stap worden de ideeën van kinderen, leerkrachten en ouders gerealiseerd.  In samenwerking met partners. Gestart is met een aanbod van energizers. Dit wordt gevolgd door de ‘Fitte schoolmetamorfose’, eind 2018.

Meer cases 'Impact op school'

Lees meer over de volgende cases:

Logo Logo Logo Logo Logo Logo