Header image

NS lesprogramma 'Ontdek de 12 provinciën voor je 12e'

Het digitale scholenprogramma ‘Ontdek de 12 provinciën voor je 12e’ van de NS, is gericht op groep 5-8 van de basisschool. In een digitale reisgids ‘Zet je plaats op de kaart’, maken kinderen zelf een aanbeveling voor andere kinderen van hun eigen woonplaats of provincie.

 

Met dit lespakket onderzoeken kinderen hun eigen plaats aan de hand van een aantal onderwerpen. Rondom die onderwerpen schrijven ze teksten en maken ze foto’s, filmpjes of collages. Deze kopij krijgt een plek in de eigen digitale reisgids op de interactieve kaart van Nederland. Zij kunnen daarin ook de aanbevelingen van andere kinderen opzoeken.

 

Dit lesprogramma is in samenwerking met KlasseTV ontwikkeld. Door de combinatie van tekst, beeld en interactieve elementen binnen het lesprogramma maken de kinderen kennis met de twaalf provinciën, ontdekken ze bijzondere bestemmingen in Nederland en leren ze hun eigen woonomgeving beter kennen.

 

Afbeelding

Comenius Edumedia Siegel

Het lespakket '12 provincies voor je 12e' heeft de Comenius EduMedia Siegel gewonnen! De Siegel is uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI), waarin diverse Europese landen een zetel hebben. Een Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten.

 

 

De Comenius EduMedia Awards Siegel is een Europese onderscheiding wordt uitgereikt aan concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. Ieder jaar zijn er meer dan 150 inzendingen uit diverse Europese landen,  Azie en Noord-Amerika.

Afbeelding

Meer cases 'Impact op school'

Lees meer over de volgende cases:

Logo Logo Logo Logo Logo Logo