Header image

Co-creatie met creatieve werk- en spelvormen

FamilyFactor organiseert co-creatie sessies met creatieve, inspirerende en effectieve werk- en spelvormen. Co-creatie met jouw team, andere stakeholders binnen of buiten jouw organisatie en met de doelgroep kinderen, jongeren, ouders, families, leraren. Kernwoorden zijn: inspiratie, diepgaande inzichten, kennis delen, elkaar verrijken, energiegevend, kijken door verschillende brillen, reflectie en samenwerken aan een concreet resultaat met impact.

 

We werken met verschillende vormen van co-creatie en samenstelling van betrokkenen, afhankelijk van de doelstelling en fase in het project. Van een live co-creatiecarrousel met een grote groep deelnemers tot online break-out sessies. Sesies waarbij onze opdrachtgever na een korte training zelf in gesprek gaat met de doelgroep, tot sessies waarbij FamilyFactor de rol van gespreksleider heeft. Van focusgroepen tot duo- of individuele interviews: live, online of blended. Kortom: altijd met gespreksopzet, werkvormen, spelvormen, presentaties en materialen op maat.

 

Regelmatig zetten we onze visualizer in om het genereren van inzichten en ideevorming tijdens de gesprekken te stimuleren en de resultaten visueel samen te vatten.


Afspraak maken
Afbeelding

Co-creatie voor strategie, positionering, proposities en communicatie

Co-creatie met FamilyFactor leidt tot een gedragen strategie en positionering, proposities en communicatie die in verbinding staan met de essentie van jouw organisatie enerzijds en maatschappelijke trends en behoeften van de doelgroep kinderen, jongeren, ouders, families anderzijds. Onze unieke doelgroepinzichten, modellen en de FamilyFactor WaardenWerelden spelen hierbij een belangrijke rol.

 

FamilyFactor beschikt over een kwalitatief hoogwaardig netwerk voor selectie van respondenten, waaronder een landelijk netwerk aan scholen. Wij hebben ervaring met families van verschillende samenstellingen, woonomgevingen, migratie-achtergronden en SES.

'Het was ontzettend prettig om samen te werken met FamilyFactor. Ze hebben kennis van zaken en een uitstekend inzicht in de onderwijs markt. Daardoor weet FamilyFactor tot de kern te komen. Door co-creatie sessies hebben we gezamenlijk keuzes weten te maken op strategisch niveau en is de content feilloos afgestemd op de doelgroep. Voor ons betekenisvol om impact te maken met communicatie met dank aan FamilyFactor.'
- Maarten van der Vaart - Tausch onderwijs -
"Met een breed palet aan creatieve werkvormen, aandacht voor teamontwikkeling, inspiratie, humor en scherpe analyse heeft FamilyFactor invulling gegeven aan een tweedaagse voor het team van OBS De Voorsprong. We hebben onze kernwaarden verdiept en strategische pijlers uitgewerkt."
- Sabine Levenback-van den Oever, Directeur OBS De Voorsprong -