Header image

Communicatieplan voor lespakketten

Wij helpen jou als organisatie om kinderen en jongeren te bereiken op scholen, met een lespakket of lesmateriaal op maat. Een communicatieplan is één van de drie pijlers voor het succesvol bereiken van jouw doelgroep(en) via scholen. Het zorgt voor optimaal bereik én impact bij jouw doelgroep(en).

Communicatieplan voor optimaal bereik

De communicatiedoelstellingen en vaststelling van de verschillende doelgroepen vormen het uitgangspunt van het communicatieplan. We brengen de educatieve omgeving in kaart en adviseren, op basis van onze kennis en insights, de exacte (sub)doelgroepen. Aan de hand van de positionering en de daaruit voortvloeiende centrale boodschap adviseren wij over de communicatieboodschap in relatie tot de verschillende doelgroepen.

 

Bij de selectie van de meest effectieve en impactvolle kanalen en middelen, houden we rekening met de doelstellingen en de verschillende boodschappen per doelgroep en ontwikkelen we, desgewenst, een creatief voorstel. Een overzichtelijk communicatiebudget en aanvullende planning maken het communicatieplan compleet.


Direct contact

Implementatie communicatieplan

FamilyFactor implementeert desgewenst het communicatieplan. Vanuit het goedgekeurde communicatieplan worden de kanalen ingekocht, de middelen, bijvoorbeeld online content, ontwikkeld en geproduceerd. Uiteraard wordt de campagne continu gemonitord. Na afloop wordt de campagne kwalitatief en kwantitatief geëvalueerd.

Samenwerken aan lesmateriaal met impact

Voor de ontwikkeling van lesmateriaal en communicatieplannen werken we samen met Mariël Reuvers, all-round marketeer, communicatiedeskundige én doelgroepspecialist. In het verleden heeft zij gewerkt bij The Walt Disney Company en ComBat. Ze is mede-eigenaar geweest van het succesvolle communicatie- en adviesbureau Kat & Muis. Mailadres: marielreuvers@familyfactor.nl.